Zlato „Sonjinim” pevačima

April 12, 2014

Izvor: Dnevnik

 

Za samo šest meseci od kada je ponovo na čelo mešovitog hora Akademskog kulturno - umetničkog društva “Sonja Marinković” stala dirigentkinja Jasmina Nešković, ovo pevačko društvo osvojilo je drugo zlato odličje.

 

Tek što je zabeležio pobedu krajem oktobra na jubilarnom, 50. Festivalu muzičkih društava Vojvodine, hor je prvo mesto ovih dana obezbedio na još jednom tradicionalnom vojvođanskom horskom takmičenju.  Na 38. Festivalu omladinskih horova Vojvodine, održanom 12. aprila u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj”, nastup “Sonjinog” hora ocenjen je s visokih 94 boda, što mu je donelo prvo mesto.

- Predstavili smo se sa četiri kompozicije – kaže dirigentkinja Jasmina Nešković. – Reč je o delima katoličke i protestantske muzike. Zapadna crkvena muzika nam je u fokusu interesovanja u poslednje vreme, mada ćemo na sledećem festivalu pevati nešto iz opusa Stevana St. Mokranjca.

 

Na 38. Festivalu omladinskih horova Vojvodine, ustanovljenom zarad podsticanja, razvoja i afirmacije horskog stvaralaštva u pokrajini,  učestvovalo je 14 horova sa više od pet stotina pevača. Oni su se takmičili u četiri kategorije.

 

Hor AKUD-a “Sonja Marinković” sledeći nastup ima 11. maja na međunarodnom horskom festivalu u Bijeljini.

 

 

Please reload

Vesti

102. rođendan Sonje Marinković

April 3, 2018

1/9
Please reload

Skorije objave

December 12, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arhiva
Please reload

Search By Tags
Pratite nas