• Sonja Choir

Sonjin hor jedini predstavnik Srbije na Evropskim horskim igrama u Geteborgu

Evropske horske igre (European Choir Games) biće održane od 3. do 10. avgusta ove godine u Geteborgu (Švedska) u organizaciji Interkultura, jedne od najpoznatijih svetskih horskih mreža pod čijim se okriljem održavaju najznačajniji horski događaji.


Kao jedini hor iz Srbije takmičićemo se na ovom festivalu u kategoriji kamernih horova i pokušati da među 133 hora iz 36 zemalja na najbolji način predstavimo našu zemlju, kao što smo to činili i prethodnih godina.European Choir Games - Evropske horske igre


Mogućnost da učestvujemo na ovom prestižnom horskom događaju stekli smo osvajanjem zlatnih medalja na takmičenjima u Lincu (2017. godine) i Barseloni (2018. godine), čime smo se kvalifikovali i za Svetske horske igre (World Choir Games) koje će biti održane sledeće godine u Belgiji.


Evropske horske igre se održavaju bijenalno od 2013. godine i do sada su gradovi domaćini bili Grac, Magdeburg i Riga. Ovaj događaj okuplja više od 5.000 učesnika iz svih evropskih zemalja. Pored horskih igara istovremeno će biti održano i svetsko takmičenje Grand Prix of Nations Gothenburg i Horska Evrovizija (Eurovision Choir 2019) u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU)


Za odlazak na ovaj prestižni horski događaj nedostaju nam novčana sredstva. Ukoliko ste u mogućnosti da nam pomognete putem donacije ili ugovora o sponzorstvu, pozivamo vas da nas kontaktirate.196 views
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

Mešoviti hor AKUD UNS "Sonja Marinković"

Dr Vladimira Perića Valtera 3,

21000 Novi Sad

©2019 BY SONJACHOIR