top of page
  • Sonja Choir

Predstavljamo Srbiju na Svetskim horskim igrama u Flandriji

Svetske horske igre (World Choir Games) biće održane od 5. do 15. jula 2020. godine u Flandriji (Belgija) u organizaciji Interkultura, jedne od najpoznatijih svetskih horskih mreža pod čijim se okriljem održavaju najznačajniji horski događaji.


Prema najavama organizatora ovo će biti najveći horski događaj u istoriji, a u Flandriju dolazi 542 hora iz 69 zemalja što čini preko 20.000 učesnika.
Mogućnost da učestvujemo na ovom prestižnom horskom događaju stekli smo osvajanjem zlatnih medalja na takmičenjima u Lincu (2017. godine), Barseloni (2018. godine) i Evropskim horskim igrama u Geteborgu (2019. godine).


Iako se naš hor kvalifikovao i za prethodne Svetske horske igre u Južnoj Africi, zbog nedostatka novčanih sredstava nismo bili u mogućnosti da predstavljamo našu zemlju. Ovo će biti naš prvi nastup na ovom događaju nakon 16 godina.


Svetske horske igre se održavaju bijenalno od 2000. godine i do sada su gradovi domaćini bili Linc (Austrija), Busan (Južna koreja), Bremen (Nemačka), Sjamen (Kina), Grac (Austrija), Šaosing (Kina), Sinsinati (SAD), Riga (Letonija), Soči (Rusija) i Tsvane (Južna Afrika).


Za odlazak na ovaj prestižni horski događaj nedostaju nam novčana sredstva. Ukoliko ste u mogućnosti da nam pomognete putem donacije ili ugovora o sponzorstvu, pozivamo vas da nas kontaktirate.

74 views
bottom of page