• Sonja Choir

Mešoviti hor AKUD UNS "Sonja Marinković" napredovao na listi 1000 najboljih horova na svetu

Mešoviti hor AKUD UNS "Sonja Marinković" napredovao je na listi 1000 najboljih horova koju vodi jedna od najznačajnijih horskih organizacija u svetu - Interkultur i sada se nalazi na 583. mestu. Pod okriljem Interkultura održavaju se između ostalog i Svetske horske igre i Evropske horske igre (World Choir Games, European Choir Games), ali i preko dve stotine drugih horskih takmičenja i festivala širom planete.


Mešoviti hor AKUD UNS "Sonja Marinković" napredovao na listi 1000 najboljih horova na svetu

Prvi uspesi hora na Interkulturovim takmičenjima (tada Musica Mundi) zabeleženi su pre više od 15 godina u Budimpešti, Riva del Gardi i na horskoj olimpijadi u Bremenu, da bi se nastavili osvajanjem priznanja i u novijoj istoriji hora na takmičenjima u Lincu i Barseloni.


Osvojivši još dva zlatna odličja na ovogodišnjim Evropskim horskim igrama i takmičenju Grand Prix of Nations prikupili smo 47 bodova i napredovali na listi sa 904. na 583. mesto.


Kada uporedimo uslove za rad i sredstva koja stoje na raspolaganju velikom broju horova na ovoj listi sa vrlo nezavidnom situacijom u kojoj se naš hor nalazi, smatramo ovakav plasman veoma velikim uspehom koji će nas motivisati za dalji napredak.


Listu horova možete naći na sledećem linku:

http://www.interkultur.com/world-rankings/


112 views
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

Mešoviti hor AKUD UNS "Sonja Marinković"

Dr Vladimira Perića Valtera 3,

21000 Novi Sad

©2019 BY SONJACHOIR