top of page
  • Writer's pictureSonja Choir

Sonja ponovo na listi 1000 najboljih horova

Srećni smo što možemo sa vama da podelimo lepu vest da se naš hor ponovo nalazi na listi 1000 najboljih horova, koju nekoliko puta godišnje ažurira Interkultur, organizator najvećih i najznačajnijih horskih događaja u svetu. Pod okriljem Interkultura održavaju se između ostalog i Svetske horske igre i Evropske horske igre (World Choir Games, European Choir Games) na kojima učestvuje više desetina hiljada pevača.

Prvi uspesi hora na Interkulturovim takmičenjima (tada Musica Mundi) zabeleženi su pre više od deset godina u Budimpešti, Riva del Gardi i na horskoj olimpijadi u Bremenu. Kako smo ove godine našoj zbirci pridodali još jedno zlatno i srebrno odličje sa takmičenja u Lincu stekli smo pravo da se vratimo na listu 1000 najboljih horova, na kojoj se pored nas nalazi još samo dva hora iz Srbije.

Kada uporedimo uslove i sredstva koja stoje na raspolaganju velikom broju horova na ovoj listi sa vrlo nezavidnom situacijom u kojoj se naš hor nalazi smatramo ovakav plasman veoma velikim uspehom i spremni smo za nova dostignuća.

Listu horova možete naći na sledećem linku:

http://www.interkultur.com/world-rankings/

101 views
bottom of page