top of page
  • Writer's pictureSonja Choir

Zlato „Sonjinim” pevačima

Izvor: Dnevnik

Za samo šest meseci od kada je ponovo na čelo mešovitog hora Akademskog kulturno - umetničkog društva “Sonja Marinković” stala dirigentkinja Jasmina Nešković, ovo pevačko društvo osvojilo je drugo zlato odličje.


Tek što je zabeležio pobedu krajem oktobra na jubilarnom, 50. Festivalu muzičkih društava Vojvodine, hor je prvo mesto ovih dana obezbedio na još jednom tradicionalnom vojvođanskom horskom takmičenju. Na 38. Festivalu omladinskih horova Vojvodine, održanom 12. aprila u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj”, nastup “Sonjinog” hora ocenjen je s visokih 94 boda, što mu je donelo prvo mesto.

- Predstavili smo se sa četiri kompozicije – kaže dirigentkinja Jasmina Nešković. – Reč je o delima katoličke i protestantske muzike. Zapadna crkvena muzika nam je u fokusu interesovanja u poslednje vreme, mada ćemo na sledećem festivalu pevati nešto iz opusa Stevana St. Mokranjca.


Na 38. Festivalu omladinskih horova Vojvodine, ustanovljenom zarad podsticanja, razvoja i afirmacije horskog stvaralaštva u pokrajini, učestvovalo je 14 horova sa više od pet stotina pevača. Oni su se takmičili u četiri kategorije.


Hor AKUD-a “Sonja Marinković” sledeći nastup ima 11. maja na međunarodnom horskom festivalu u Bijeljini.


4 views
bottom of page